Boek een workshop!

De eerste helft van 2018 geef ik twee workshops op een mooie lokatie in Apeldoorn. Een workshop voor sociaal werkers en een workshop voor aandachtsfunctionarissen Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Hieronder lees je meer over de workshops en de praktische informatie.

Basistraining in gesprek over huiselijk geweld

In één dag (9.30 uur-16.00 uur) gaan we aan de slag met het bespreekbaar maken van huiselijk geweld. Je kunt er enorm tegenop zien om huiselijk geweld bespreekbaar te maken. Het zou ook wel een beetje gek zijn als het niet zo was, moet ik bekennen. Maar het is wel een essentieel element voor jouw cliënt(en) om het geweld achter zich te kunnen laten.

In deze training:

  • Leer je de basis: wat is huiselijk geweld? Welke vormen van huiselijk geweld zijn er, en hoe kan je ze herkennen?
  • Wat is de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en hoe ondersteunt de Meldcode jou in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld?
  • Gaan we in op wat voor jou nodig is om huiselijk geweld bespreekbaar te kunnen maken. Wat gebeurt er met jou als je huiselijk geweld bespreekbaar wilt maken en hoe kun je dat hanteerbaar maken?
  • Je hebt inzicht in dilemma’s, twijfels en weerstanden die een rol spelen tijdens het proces van signaleren en handelen bij een vermoeden van huiselijk geweld.
  • Je bent gemotiveerd om te handelen ondanks ervaren dilemma’s, twijfels en weerstanden.

In de ochtend gaan we aan de slag met de theorie en in de middag gaan we aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen.

Voor de basistraining in gesprek over huiselijk geweld kan accreditatie aangevraagd worden bij SKJ.

De kosten voor de basistraining bedragen 200,- p.p. incl. BTW

Lunch is inbegrepen bij deze training.

Praktische informatie: Voor alle workshops geldt dat materiaal en reader en/of werkmap inbegrepen zijn.

De eerstvolgende Basistraining in gesprek over huiselijk geweld vindt plaats op: dinsdag 5 juni 2018 

Wil je meer informatie, of heb je een vraag over dit aanbod? Neem dan even contact met mij op via: info@kirstenregtop.com

 

Basistraining praktische handvatten voor de Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Specifiek voor aandachtsfunctionarissen organiseer ik een workshop die samenhangt met belangrijke aspecten waarmee jij het komende jaar te maken krijgt als aandachtsfunctionaris. In deze workshop gaan we specifiek in op de laatste ontwikkelingen rond de Wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en hoe je vanuit jouw positie deze ontwikkeling kunt inzetten om:

  • De meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling zo te borgen binnen jouw organisatie dat aan het einde van dit jaar al jouw collega’s kennis hebben van de stappen van de Meldcode.
  • Al jouw collega’s jou weten te vinden als Aandachtsfunctionaris.
  • Jij in een paar uur per week je kennis enorm snel kunt vergroten en;
  • Je een systeem hebt waardoor jij niet meer het gevoel hebt dat je  maar hap-snap aan je functie toekomt en je niet de resultaten bereikt die jij wilt bereiken.
  • Je een jaarplan hebt waarmee je de Meldcode op de kaart zet, én je collega’s en management motiveert.

De kosten voor deze workshop bedragen 125,- (inclusief BTW). Deze basisworkshop duurt van 13.00 uur-16.30 uur.

De eerstvolgende workshop Basistraining praktische handvatten voor de Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling vindt plaats op donderdag 14 juni 

Praktische informatie: Voor alle workshops geldt dat materiaal en reader en/of werkmap inbegrepen zijn.

Wil je meer informatie, aanmelden of heb je een vraag over dit aanbod? Neem dan even contact met mij op via: info@kirstenregtop.com

 

Huiselijk Geweld; je eigen perspectief

Ervaringsdeskundige en coach Ellen Vermeulen en ik hebben een workshop ontwikkeld: Huiselijk Geweld je eigen perspectief.

Hoe vaak is het niet zo dat het enorm ingewikkeld is om duidelijk te krijgen wat jouw rol en positie is en wat je allemaal wel en niet kan betekenen in situaties van huiselijk geweld? Kijk hieronder voor meer informatie over deze unieke samenwerking en workshop!

 

Nog niet zeker wat ik voor je zou kunnen betekenen? Kijk dan deze korte video waarin ik toelicht wat ik voor jou zou kunnen betekenen en waarom mij dat zo aan het hart gaat!