Bonusvideo: Signaleren in Coronatijd

Het is al even geleden dat we het webinar gaven. Inmiddels zitten we al ver in de tweede lockdown en wordt steeds duidelijker hoe hoog de nood in de gezinnen is. Gemiddeld blijken gezinnen de balans draagkracht/draaglast (het balansmodel in het webinar) nu slechts met een 5,6 te waarderen, voor de lockdown was dat 7,9! Dat is nogal een verschil. 
 
Daarom hebben we voor jullie een bonusvideo opgenomen waarin je in 6 minuten ziet: 
 
* Wat de bewezen effecten zijn geweest van de eerste lockdown op de toename van kindermishandeling 
* Hoe je signalen soms onbedoeld wegpoetst
* Welke specifieke signalen nu relevant zijn (gebaseerd op het onderzoek) 
* Welke signaleringsstappen je kan zetten. 
 
Deze pagina mag je delen met je team! 

Een link naar het Leidse onderzoek vind je hier

 
 

4 sleutels voor een betere samenwerking bij huiselijk geweld

Donderdag 25 maart 10.00 uur

Als je met huiselijk geweld in aanraking komt is het onvermijdelijk, je zal moeten samenwerken. Maar die samenwerking verloopt lang niet altijd soepel:

  • Je komt in situaties waarin je het gevoel hebt gedwongen te worden positie te kiezen.
  • Je frustreert je omdat de ander niet doet wat hij heeft toegezegd, of er op terugkomt.
  • Je ziet dat een cliënt veel meer nodig heeft, maar wie neemt er nou eens echt regie?
  • Hoeveel hulpverleners moeten er nog volgen voor een gezin. De hoeveelste in de rij ben jij?
Je ontdekt hoe jij zelf de samenwerking kan verbeteren.

In de training Samenwerking begint bij jezelf ga je op onderzoek uit naar wat jij kunt doen bij situaties van huiselijk geweld om het gezin de beste hulp te kunnen bieden. Vanuit samenwerking met anderen die ook bij het gezin betrokken zijn. Je leert wat je valkuilen zijn en hoe je daar weer grip op kunt krijgen. En je krijgt ook simpelweg up to date kennis die je helpt om met zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Wat kan jij doen om de samenwerking te verbeteren?

In een gratis webinar laten we je proeven van wat je in de training kunt leren. Je leert  4 sleutels kennen die de samenwerking direct al kunnen verbeteren. Praktische tips en tools waarmee je aan de slag kunt gaan.

  • Informatie delen? Waarom is het zo ingewikkeld? (en hoe maak je het jezelf makkelijker)
  • Waarom komt de ander niet in actie? (en hoe zorg je ervoor dat dit wel gebeurt)
  • Hoe komt het dat lastige kwesties dooretteren? (en hoe zorg je ervoor dat het wel lukt dit te doorbreken)
  • Wie bepaalt er nu eigenlijk wat nodig is? (en hoe doe je dat vanuit samenwerking?)
 

Het webinar wordt gegeven door Kirsten Regtop en Natascha Pankow. Meer informatie over de training Samenwerking begint bij jezelf lees je hier

sleutel met huis

Wat deelnemers zeggen over de webinars

Myriam (Reclassering): “Voor mij werd tijdens het webinar weer extra duidelijk dat niet alles in één gesprek tegelijk hoeft en kan bewerkstelligd te worden. Dat betekent wel goed nadenken over de boodschap die je in eerste instantie uit wil dragen naar client.”

Melanie (Zorggroep Achterhoek): “Ik vind het goed om iemand zich bewust te maken van de ernst van huiselijk geweld en hoe je daarmee om kan gaan”

Diana (Thuiszorgmedewerker): “collega’s geven vaak aan moeite te hebben om een gesprek aan te gaan, dit webinar geeft zeker handvatten”

Marloes (aandachtsfunctionaris kinderopvang): “Helder en inspirerend. Professioneel en fijn/vertrouwend om naar te luisteren en mee te doen” 

Lara (Reclassering): “Interactief, goeie energie van de trainer, precies goed qua tijdsduur en ook een paar goede tips voor in de gespreksvoering.” 

Edith, ROC Nijmegen: “Fijn webinar. Interactie en inspelen op vragen van deelnemers is heel belangrijk. Ontbreekt bij andere webinars regelmatig.” 

Tineke, Kentalis: “Het is een makkelijke en snelle manier om belangrijke informatie tot je te nemen.”

Nance, ROC Nijmegen: “Helder verhaal, practisch, de variatie en de interactie. Houd je bij de les. Jullie presenteren levendig en vanuit deskundigheid.” 

Heleen, ROC Nijmegen: “Het was informatief en vooral zeer prettig en professioneel geregeld. Een verademing na allerlei andere webinars die ik de afgelopen tijd heb gevolgd.”

Anne, medewerker Buurtplein: “Het was duidelijk en leerzaam. Niet te lang van stof en daardoor houd je,je aandacht er goed bij.”

Aty, ROC Nijmegen: “Een van de beste webinars van dit jaar.”

Elleke, ROC Nijmegen: Ja. Het is een goed wake-up-call als je al wel van het onderwerp af weet en goede info als de info nieuw voor je is.

Voor meer informatie en de mogelijkheden voor een webinar op maat voor je organisatie kan je mailen naar: info@kirstenregtop.com