Blaas de Meldcode nieuw leven in!

Het is best lastig als je huiselijk geweld op de agenda wilt zetten van je team. Er spelen namelijk zoveel meer onderwerpen die ook net zo goed de aandacht verdienen van jou en je collega’s. Bovendien kan je zelf het gevoel hebben nooit genoeg te kunnen doen. Je bent gebonden aan de tijd die je krijgt van je organisatie. Soms voel je je gedwongen eerder te moeten overdragen dan je eigen wil. Daarnaast heb je door een ingewikkelde casus, wat bij huiselijk geweld vaak het geval is, minder tijd voor andere cliënten.

Het gevolg is wel dat jij je er zorgen om blijft maken.

  • Loopt het niet uit de hand in de avond?
  • Kunnen ze wel ergens terecht als ik niet bereikbaar ben?
  • Heb ik wel genoeg kunnen doen?
  • Komen ze wel aan als ik ze verwezen heb?
  • Maak ik mij wel terecht zorgen?

Allemaal heel herkenbare zorgen.

Maar je weet ook dat er organisaties zijn waar mensen terecht kunnen. Soms weet je heel goed wat er nodig is om het geweld te stoppen. Je weet wat je tegen mensen moet zeggen. Welke stappen je kunt zetten om geweld te doorbreken. Wie jou kunnen helpen om met het gezin in gesprek kan gaan en wie jou daarbij kan ondersteunen. Je kent de Meldcode en weet hoe je kunt handelen.

Toch loopt niet iedereen binnen je organisatie over van enthousiasme. Logisch ook, want het vraagt nogal wat van de mensen, de organisatie en van, voor ons het alle belangrijkste… de andere cliënten! Daarnaast blijft het natuurlijk een heet hangijzer… wat als je er naast zit? Wat als er helemaal geen sprake is van huiselijk geweld?

Wat zou het dan mooi zijn als je kunt laten zien dat het werken met de Meldcode niet per definitie leidt tot meer werk, tot onzekerheid, tot onnodige meldingen…

Het zou natuurlijk geweldig zijn als jouw collega’s dit ook willen en kunnen begrijpen.

Om jou de daarbij te ondersteunen heb ik de Maand van de Meldcode ontwikkeld. Een tool die jou helpt in een handomdraai aandacht voor de Meldcode te vragen. Waarbij kennis op een leuke en laagdrempelige wijze aangeboden kan worden.

Het mooie is… Je krijgt dit van mij cadeau! In de vorm van een gratis E-Book.

Door dit E-Book heb jij:

  • Direct een doeltreffend middel in handen om in een handomdraai de Maand van de Meldcode te organiseren.
  • Artikelen met die je zo kunt delen in je team (o.a. interviews met vooraanstaande deskundigen)
  • Checklist om de Maand van de Meldcode te organiseren
  • Eenvoudige tips voor het zorgvuldige gebruik van de Meldcode
  • Youtube tips die je kunt gebruiken ter ondersteuning in een presentatie om je team extra te motiveren.

Ik heb gemerkt dat het delen van kennis en ervaring werkt en wil jou daar graag deelgenoot van maken. Dus vraag je gratis E-Book direct hieronder aan!

Help jij ook mee huiselijk geweld te stoppen?

vraag hier het E-Book aan