Gratis Toolkit: Sneller in gesprek over huiselijk geweld

Het spreken over geweld in de relatie met je cliënten is niet altijd makkelijk. Toch heb je als sociaal werker de juiste tools in handen om dit te doen. Je vak, je eigen professionaliteit, beroepsgeheim. Dus zou je het gewoon kunnen doen dus?

Makkelijker gezegd dan gedaan…

Het is bekend dat mensen geweld gaan doorbreken vanaf het moment dat ze er niet meer alleen voor staan. Vanaf het moment dat ze in gesprek gaan met een ander komt er een proces op gang dat kansen biedt het geweld te doorbreken.

Niet altijd is het even eenvoudig om daarover in gesprek te komen met je cliënten. Want hoewel je alle basisvoorwaarden in je vak hebt ben je er altijd zelf nog!

Het doet ook wat met jou.

Maar wat als je nu eens niet bezig bent met de uitkomsten en je je kunt richten op het gesprek. Waardoor je in ieder geval de basis legt voor een cliënt om een begin te maken.

Dat gun je toch iedereen?

Voor mij is het ook nog steeds niet altijd makkelijk om het gesprek met mensen over geweld te voeren. Het is een complex en zwaar onderwerp.

Toch houd ik me altijd vast aan een aantal essentiële elementen. Dit helpt mij om in gesprek te komen, zonder dat ik bang hoef te zijn voor uitkomsten waar ik geen grip op heb. Zonder dat ik mij laat verlammen door onzekerheid.

Zodat ik vanuit mijn professionaliteit mensen echt een kans bied in gesprek te komen.

Voor jou heb ik 4 stappen op een rij gezet die jou handvatten geven om het aan te gaan. Ik heb ze gevat in een Toolkit. Een gereedschapskist met een paar gereedschappen waar je uit kan pakken wat voor jou werkt. Ook als je het even niet meer weet. Of juist als je het even niet meer weet.

Afsluitend ontvang je een handige hand-out met daarin 3 tools die jou ondersteunen bij het aangaan van het gesprek!

Nieuwsgierig geworden naar deze Toolkit?  Klik dan op de onderstaande button!

Ja, ik wil die Toolkit

P.S. Meer lezen? Duik dan eens in mijn blogs, waarin ik je graag laat lezen wat je bij het werken met huiselijk geweld tegen kunt komen. Dat doe je via deze link: Blogs lezen