Gratis Online mini-cursus ‘Beter signaleren van huiselijk geweld’


Vanaf maandag  8 oktober start de gratis online mini-cursus ‘Beter signaleren van huiselijk geweld.’

Een online mini-cursus met als doel om jou te prikkelen, te motiveren om op een andere manier te gaan signaleren dan je tot nu toe hebt gedaan.

Meld je aan voor zondag 7 oktober!

Ja, ik doe mee! ;

De eerste jaren dat ik met huiselijk geweld in aanraking kwam als outreachend maatschappelijk werker in Utrecht vond ik het erg lastig om er een goed antwoord op te hebben. Daarnaast vond ik het signaleren van huiselijk geweld ook heel lastig, simpelweg omdat ik niet wist waar ik op moest letten.

Wat ik wel merkte is dat ik het niet kon verkroppen dat ik er geen grip op kon krijgen. Dat maakte dat ik soms niet handelde terwijl ik dat achteraf wel had moeten doen. Maar ook dat ik soms juist aan de slag ging maar geen aansluiting vond bij de cliënten.

Het frustreerde mij, maar het inspireerde mij juist ook.

Om een zoektocht aan te gaan wat wél werkt. Omdat ik me er wel van bewust ben geworden dat duurzame verandering in het stoppen van huiselijk geweldsituaties heel hard nodig is. En ook omdat het nodig is om mensen een kans te geven het geweld achter zich te laten.

Wat wij als professionals kunnen doen in het stoppen van huiselijk geweld, heeft een begin. Dat begin is het signaleren van de mogelijkheid dat ergens geweld, of het nu psychisch, fysiek, bewust of onbewust, speelt.

Daarom heb ik de online mini-cursus Beter signaleren van huiselijk geweld ontwikkeld. Om je voelsprieten net iets verder open te kunnen zetten. Je net even met een andere blik te laten kijken naar het signaleren van huiselijk geweld. Of om juist bevestigd te worden van je eigen handelen.

Ga jij de uitdaging aan?

Meld je dan hier aan door op de button te klikken:

Ja, ik doe mee! ;

Hoe gaat het in zijn werk

  • Voorafgaand aan de cursus ontvang je van mij een introductie met een hand-out met wat basis informatie.
  • In de week van 8 oktober ontvang je elke werkdag 1 module, die bestaat uit een korte videoles.
  • De mini-cursus bestaat uit 5 modules.
  • De lessen staan 14 dagen online en zijn volledig in de eigen tijd te volgen.
  • Je ontvangt de hele maand oktober de blogs van de Maand van de Meldcode
  • Als afsluiting ontvang je het E-Book Maand van de Meldcode 2018

Mijn werkwijze zal niet voor iedereen geschikt zijn. Het zal geen cursus zijn waarin je leert om signalen te herkennen. Natuurlijk ontvang je wel deze basis informatie, maar als je verwacht te leren wat signaleren is, dan vrees ik dat ik je teleur ga stellen. Deze cursus is niet bedoeld zodat je meer gaat ‘weten’.

Wat ik wel ga doen is jou uitdagen om juist te gaan signaleren. Door deze cursus wil ik jou uitdagen om meer te gaan ‘doen’.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor professionals in het sociaal domein bedoeld. Als maatschappelijk werker spreek ik vanuit mijn praktijkervaring en denk ik ook vanuit die praktijk. Als maatschappelijk of sociaal werker zal je dus mogelijk veel herkenning ervaren in de cursus. Zeker als je graag wil leren, benieuwd bent naar andere invalshoeken en houdt van regelmatige reflectie in je werk.

Maar ook andere professionals in het sociale domein kunnen zeker ook hun handelen verrijken door deze mini-cursus.

Als je er maar voor open staat om echt een verschil te kunnen maken bij huiselijk geweld situaties en daar ook echt je voor in wilt zetten. Dan zal je zeker punten uit de mini-cursus halen die je meeneemt in je dagelijkse werk.

Ik kijk er erg naar uit om met jou aan de slag te gaan!

Ja, ik doe mee! 

P.s. wil je eerst meer weten? Stuur mij dan een e-mail via info@kirstenregtop.com