Het echtpaar wat in scheiding ligt krijgt de omgangsregeling maar niet strak, de vrouw is daarom heel boos en verwijtend naar haar man in bijzijn van haar kinderen. Als je het er met haar over wil hebben legt ze de schuld volledig bij haar ex-partner neer. 

Je bent bij een vrouw om haar te ondersteunen bij het structureren van het huishouden. Haar man is ook altijd thuis omdat hij zijn baan heeft verloren. De vrouw is steeds angstiger en durft bijna het huis niet meer uit. Als je met hen beiden in gesprek wilt gaan reageert de man geïrriteerd en ziet het nut er niet van in. Als zijn vrouw gewoon normaal doet is er niks aan de hand. 

Je hebt gemerkt dat de moeder van het gezin waar je al een tijdje over de vloer komt steeds vermoeider er uit ziet en er steeds onverzorgder uitziet en ruikt. Net als je het er met haar over wil hebben is het huis weer schoon en ziet ze er weer fris uit. Ze kijkt je vreemd aan als je over de zorgen begint, er is nu toch niks meer aan de hand?  

Wat kan je in die situaties doen?

Als hulpverlener kan je te maken hebben met zorgen, groot of klein, die je wilt bespreken, maar de ander legt de schuld buiten zichzelf of ontkent dat er iets is om je zorgen over te maken. 

Hoe ga je op zo’n moment toch je zorgen bespreekbaar maken op een manier dat je boodschap toch over komt en je in gesprek kunt over de zorgen? 

In het webinar Het gewenste effect leer je welke 5 onmisbare elementen in een gesprek bijdragen aan het bereiken van jouw doel. 

  • Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap aankomt? 

  • Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat je cliënt meer open komt te staan voor het zoeken naar mogelijkheden? 

  • Hoe betrek je de cliënt bij het zoeken naar oplossingen als hij anders denkt over jouw zorgen? 

Je leert in het webinar 5 handvatten kennen die jouw gesprek een stevige basis geven waardoor je met meer vertrouwen een ingewikkeld gesprek kan voeren. Dus wil je lastige situaties de baas worden? Doe dan mee aan het eerstvolgende webinar. 

Voor wie is het Webinar: 

  • (Ambulante) hulpverleners die in een vrijwillig kader werken. 
  • Andere professionals die onder de Wet Meldcode vallen en gesprekken moeten voeren met clienten, ouders en kinderen of patienten (kort contact). 
  • Als je wil leren hoe je ervoor kunt zorgen dat je clienten opener het gesprek met je aangaan. 
  • Als je wil leren hoe je zelf open in een gesprek kunt staan. 
  • Als je bij wil dragen aan een goede hulpverleningsrelatie op langere termijn.
  • Als je even opgefrist wil worden over gespreksvoering- en technieken. 

Wanneer is het webinar

26 november 15.00 uur

15 december  15.00 uur

Het webinar duurt 1,5 uur met ruimte voor het stellen van vragen. 

Kosten

Deelname aan het webinar kost 25 euro inclusief BTW. 

 

P.S. Oktober is op mijn site Maand van de Meldcode. Wil je daarvan meer weten en als een van de eersten informatie krijgen? Meld je dan aan via deze link. Dan ontvang je direct het e-book: Hoe je met één gesprek meer invloed kunt hebben op het stoppen van huiselijk geweld in je mailbox. 

Wat deelnemers zeggen over het webinar:

Wat is je belangrijkste eye-opener? 

Marloes (aandachtsfunctionaris kinderopvang): “de formulering van de vijf elementen” 

Sairoongh (Reclassering): “Dat je als professional dus ook vaak gehoord wilt worden en dat dit (indirect) de boodschap in de weg kan zitten” 

Myriam (Reclassering): “Voor mij werd tijdens het webinar weer extra duidelijk dat niet alles in één gesprek tegelijk hoeft en kan bewerkstelligd te worden. Dat betekent wel goed nadenken over de boodschap die je in eerste instantie uit wil dragen naar client.”

Raad je het webinar aan je collega’s aan? 

Melanie (Zorggroep Achterhoek): “ja zeker! Ik vind het goed om iemand zich bewust te maken van de ernst van huiselijk geweld en hoe je daarmee om kan gaan”

Diana (Thuiszorgmedewerker): “collega’s geven vaak aan moeite te hebben om een gesprek aan te gaan, dit webinar geeft zeker handvatten”

Marloes (aandachtsfunctionaris kinderopvang): “ja, helder en inspirerend. Professioneel en fijn/vertrouwend om naar te luisteren en mee te doen” 

Lara (Reclassering): “Ja! Interactief, goeie energie van de trainer, precies goed qua tijdsduur en ook een paar goede tips voor in de gespreksvoering.”