Waarschijnlijk was je bij die magische Tedx ervaring. Maar misschien ben je hier op een andere manier terecht gekomen. Hoe dan ook vond ik het een voorrecht om tussen een groep sprekers te staan die zulke mooie, verassende of mind-shifting ideeën hebben over onze wereld.  

Het thema van TEDxApeldoorn: Crossing borders

Een grens is iets wat heel verschillende betekenissen kan hebben voor mensen. Soms is het een uitdaging om een grens over te gaan, om tot nieuwe ontdekkingen te komen en nieuwe dingen te leren. Maar helaas is het soms ook iets waarvan je wilt dat deze nooit overschreden gaan worden, omdat het over je eigen psychische en lichamelijke integriteit gaat. Zoals bij huiselijk geweld het geval is. 

Heb jij mijn TEDxTalk gemist? Kijk hem hier terug:

 

Drie muren

Ontwerp: Marjan Huiskamp

De drie muren geschetst in mijn talk gaan ook over grenzen. Grenzen die we zorgvuldig moeten betreden. Waarbij het gebruiken van een botte bijl kan leiden tot nieuwe muren, kan het ook een doorbraak betekenen om geweld te stoppen. In mijn  nieuwe e-book schets ik nog wat aanvullende informatie over de muren, de onderbouwing van mijn hypothese, met als doel je nog iets meer handvatten te geven. 

Mijn uiteindelijke doel is om huiselijk geweld binnen onze samenleving tegen te gaan, of tenminste in een zo vroeg mogelijk stadium mensen te helpen het te stoppen. Daarmee kunnen veel negatieve effecten voorkomen worden. 

Dat kan ik niet alleen, dat is ook een van de redenen dat ik er enorm trots op ben dat het TEDx Apeldoorn team het heeft aangedurfd om mij ook een plek te geven in de line-up, zodat ik de kans krijg om heel veel mensen te bereiken! 

Doe jij met mij mee? Help jij mee huiselijk geweld te stoppen? 

Meer weten over de inhoud van mijn TEDtalk? Vraag dan hieronder mijn nieuwe e-book aan: “How one conversation can have an impact on stopping domestic violence”.

Ja, ik wil het E Book ontvangen