Wat doe jij als je huiselijk geweld vermoed?

Wat doe jij als je huiselijk geweld vermoed?

Je ziet je collega steeds vermoeider op het werk komen. Het werk is misschien wel veeleisend, maar dat verklaart nog niet jouw onderbuikgevoel. Wanneer je vraagt hoe het thuis gaat krijg je vage antwoorden. Of je ziet misschien een blauwe plek op een vreemde plek. Moet je het gesprek over jouw vermoedens aangaan?

Zodra jij als omstander geconfronteerd wordt met een situatie van huiselijk geweld weet je vaak niet wat je kan doen.

Of je nu de hulpverlener, werkgever, buur of vriend bent. Jouw zorgen kunnen groot zijn. Houd de angst voor wat je misschien wel los zou kunnen maken je in de greep? Ben je bang om iemand onterecht te beschuldigen? Heeft het wel zin om iets te doen?

Als omstander heb je vaak grote invloed op het stoppen van huiselijk geweld.

Ik heb dat zelf lange tijd onderschat. Helaas is die invloed nu vaak negatief in plaats van positief. En dat zorgt ervoor dat mensen het geweld vaak lange tijd verborgen houden en het onnodig lang doorgaat. Ook jij kan een bijdrage leveren om dat te veranderen!

Ook op de werkvloer kan je een bijdrage leveren aan het stoppen van huiselijk geweld.

Het is zo ontzettend belangrijk dat je collega, in welke situatie dan ook, in staat is om zijn of haar werk te behouden. Als er thuis echter sprake is van onveiligheid, is er zoveel extra stress. Maar ook als de relatie beeindigd is, gaat het geweld toch ook vaak door.

Mensen die in een huiselijk geweld situatie zitten verdienen steun om er uit te komen. Steun om het normale leven zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan. En ruimte om op adem te komen. Ook als werkgever kan je daar dus in bijdragen.

Vanaf het moment dat je vermoedens hebt kan je al iets doen.

Om je daarbij op weg te helpen heb ik een Hand-out ontwikkeld. Herkennen en bespreekbaar maken van huiselijk geweld.
Je kunt hem vanaf nu gratis en vrijblijven aanvragen door op de onderstaande button te klikken.
Doe jij mee? Help jij mee huiselijk geweld te stoppen?

Ja, ik wil de Hand-Out ontvangen