Organiseer je een congres, symposium of evenement en zoek je een verrassende spreker? Wil jij met een maatschappelijk thema als huiselijk geweld jouw deelnemers inspireren? Of vraag je je misschien af of dit wel aansluit bij het doel van jouw evenement en jouw doelgroep? Lees dan hier meer over de mogelijkheden.

Als je een evenement of congres organiseert dan wil je natuurlijk dat jouw publiek geïnspireerd raakt of in actie gaat komen, of zich bewust wordt van iets. In ieder geval wil je dat zij naar huis gaan met een goed gevoel over dat wat zij op jouw evenement hebben mogen meemaken.

Als het publiek zo naar huis toe gaat, én daarbij ook nog in actie wil komen bij vermoedens van huiselijk geweld, dan is mijn missie geslaagd.

Huiselijk geweld is misschien niet het eerste onderwerp waar je aan denkt om geïnspireerd door te raken. Het is een heftig onderwerp en wellicht twijfel je of dit wel past bij jouw publiek. Sluit het wel aan bij hun belevingswereld, bij hun werk?

Dan is het goed om te weten dat elke deelnemer van jouw evenement met huiselijk geweld te maken zou kunnen hebben, zelf of als omstander. In een bedrijf met 1000 medewerkers, zitten gemiddeld 50 medewerkers die zelf te maken hebben met fysiek of seksueel geweld. Dat maakt jou als werkgever en alle andere collega’s ook omstander. Maar ook hebben de deelnemers van jouw evenement er in hun directe omgeving mee te maken, in hun familie, bij hun buren, op het schoolplein.

In een rijtje van 16 woningen is gemiddeld bij 1 gezin of bij 1 (echt)paar sprake van partnergeweld. Daarmee is de conclusie hard, maar wel eerlijk: je bent een omstander van huiselijk geweld. Alleen blijft het vaak bij vermoedens of zorgen die niet hard te maken zijn.

Met mijn bedrijf wil ik bereiken dat mensen die zich in een huiselijk geweld situatie bevinden zich sneller en meer gesteund voelen. Omdat zij veel te lang door blijven worstelen, terwijl zij toch zeker wel anders willen. Ik wil dat zij eerder in staat zijn hulp te vragen en te aanvaarden, waardoor huiselijk geweld eerder gestopt kan worden.

Hoe mooi zou het zijn als je door dit onderwerp te agenderen met jouw organisatie ook een verschil kunt maken in het stoppen van huiselijk geweld?

Ik ontwikkelde het drie muren model. Een model aan hand waarvan een moeilijk thema als huiselijk geweld bespreekbaar gemaakt kan worden op een manier die recht doet aan een vermoedelijk slachtoffer of een vermoedelijke pleger. Een model wat direct toepasbaar is. En waardoor je dus ook direct de ervaring krijgt dat ook jij iets kunt doen om huiselijk geweld te stoppen.

Gewoon van mens tot mens. Doe jij mee? Help jij mee huiselijk geweld te stoppen?

Wil je dit realiseren op jouw congres of evenement? Of twijfel je nog? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail via info@kirstenregtop.com zodat we kunnen kijken of ik daarin iets voor jou kan betekenen.

Tijdens congres Ouderenmishandeling: Wat zie je..., wat doe je... georganiseerd door Veilig Thuis Gelderland Zuid
Tijdens landelijk congres Huiselijk Geweld in de Reehorst

Wist je dat...

  • Uit onderzoek blijkt dat mensen in huiselijk geweld situaties veel vaker een naaste, zoals een collega, vriend, vriendin of familielid  in vertrouwen nemen dan een professional?
  • Omstanders zoals collega’s, buren, professionals worstelen met grote zorgen, maar het idee hebben te weinig invloed te hebben?
  • Slachtoffers van huiselijk geweld zich vaak niet gesteund voelen door hun directe omgeving?
  • Zij daardoor het gevoel houden er alleen voor te staan en het geweld langer doorgaat?
  • De lange termijn gevolgen van huiselijk geweld enorm zijn? Zoals gezondheidsklachten, verslavingsproblematiek, armoedeval?
  • De korte termijn gevolgen ook niet mals zijn? Ziekteverzuim, verwondingen (fysiek en psychisch), ziektekosten, isolement, ziektekosten, schulden…

 

Als de eerste keer dat iemand deelt over het leed achter de voordeur een positieve ervaring is, kan je de tijd die nodig is om huiselijk geweld te stoppen, enorm beïnvloeden. Wil je daar aan bijdragen? Ik wel. Ik kom graag spreken op je organisatiebijeenkomst of congres. Ik informeer je graag over de mogelijkheden. 

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Elke organisatie is anders en elk team is anders. Daarom maak ik mijn trainingen altijd op maat, na een persoonlijk behoeftengesprek kijk ik samen met je waar je team of organisatie het optimale leerrendement uit kan behalen.

Vul hieronder je gegevens in voor een vrijblijvend advies voor een training die aansluit op niveau en behoefte