De benefietactie is afgelopen....

In juni 2021 vonden 5 online masterclasses plaats waarvan de opbrengst volledig naar Stichting Het Verdwenen Zelf is gegaan. Via een door hen opgericht fonds kunnen slachtoffers van psychische mishandeling die de hulp niet kunnen betalen toch een aanvraag doen. Zij ontvangen dankzij deze benefietactie dan een set hulpboeken, geschreven door oprichtster Iris Koops. Of een financiële bijdrage voor het volgen van een workshop van de stichting. 

Ik ben enorm dankbaar voor alle hulp en steun die aan deze benefietactie is verleend. Het plaatsen van diverse artikelen in de media. En vooral ook voor de reacties van slachtoffers van psychische mishandeling die bij het Verdwenen Zelf binnenkwamen. 

Door de actie kunnen 60 mensen geholpen worden

Het is een prachtige opbrengst. Waarmee het doel wat ik had met de actie, directe impact maken voor slachtoffers, bereikt is. In de onderstaande video zie je de onthulling van het bedrag aan de stichting en een aantal betrokken partners die de actie mogelijk hebben gemaakt. 

 

De steun voor slachtoffers van psychische mishandeling blijft noodzakelijk

Lees je dit en vraag je je af of je nog steeds wat kan doen om bij te dragen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Op de site van Het Verdwenen Zelf vind je meer informatie over het doen van een donatie. 

Alvast ontzettend bedankt!

Er zijn...

Mensen geholpen door de actie​
0

Wat cliënten van het Verdwenen Zelf zeggen over de hulp

Vorige slide
Volgende slide

Benefietactie in de media

Over psychische mishandeling

Deze actie voor het tegengaan van psychische mishandeling is dat nou echt nodig: Ja, dat is hard nodig, want de feiten liegen er niet om. Wist je dat jaarlijks zo’n 680.000 nederlanders slachtoffer worden van een vorm van psychisch geweld? En dat elke 10 (!) dagen in Nederland een vrouw wordt omgebracht door haar (ex-)partner, kind of stalker? Vaak gaat daar een langdurig patroon aan psychisch geweld vooraf. En dat is precies de reden dat ik in actie kom. 

Ik vind namelijk dat we – met z’n allen – meer moeten doen om psychisch geweld te stoppen. Uit ervaring en uit onderzoek weet ik namelijk dat door voortdurende vernederingen en dreigementen het voor een slachtoffer vaak lastig is om hulp te zoeken. En als ze eenmaal die stap hebben gezet, worden ze vaak niet geloofd. Er is tenslotte geen fysiek bewijs. 

Het patroon maakt dat slachtoffers enorme schade oplopen

Ik sprak over de aanpak van Psychisch geweld met Tako Engelfriet, voorzitter van het Verdwenen Zelf. Het geweldspatroon van Dwingende Controle is vaak verhuld en blijft verborgen doordat het betrekkelijk kleine speldeprikjes kunnen zijn in de ogen van professionele (en niet professionele) omstanders. “Het gaat er om dat het patroon gezien gaat worden, de optelsom van dwingend-controlerend gedrag, die maakt dat slachtoffers enorme schade oplopen. Het beeld van huiselijk geweld is dat het gepaard gaat met slaan of andere vormen van lichamelijk geweld. In de praktijk van Het Verdwenen Zelf zien we echter slachtoffers die met geen vinger zijn aangeraakt. En dat zijn zowel mannen als vrouwen.” 

Volgens Tako wordt het tijd voor een verandering in de maatschappij. “We zien bijvoorbeeld in programma’s over pesten dat het credo van ‘het hoort er nu eenmaal bij’ veranderd is in ‘je kan iets doen’. Dat zou bij de aanpak van vormen van psychisch geweld ook veel meer door moeten dringen.” 

Sponsoren en ondersteuners van de benefiet actie

Deel over deze actie:

Facebook
Twitter
LinkedIn