Als zelfs je fietsenmaker niet te vertrouwen is

Daar stond ik dan. Mijn band zo plat als een dubbeltje. De eerste kilometer al sjokkend in de stromende regen afgelegd. Sleurend aan een stalen ros waarvan het onderstel niet in hetzelfde tempo mee wil draaien. Weerstand. 

Bij de bioslager aangekomen even snel naar binnen; ‘Bert heb jij toevallig een fietspomp?’ Ik had geluk. De band snel weer vol met lucht. ‘Waarom laat je hem niet plakken bij de fietsenmaker?’ ‘Mwoah, kan ik zelf wel.’ Wat ik er niet bij zei is dat ik me in het verleden nogal belazerd heb gevoeld door deze fietsenmaker. Ik vertrouw hem niet.

Knikkerpot vol vertrouwen​

Brené Brown beschrijft in haar boek De kracht van kwetsbaarheid een situatie met ‘de knikkerpot’. Als symbool voor vertrouwen.

Iedere keer dat je als mens een actie doet waaruit blijkt dat je te vertrouwen bent, komt er een knikker bij. Langzamerhand vult de pot zich met knikkers. Als je knikkerpot vol is; dan is er heel veel vertrouwen. Probleem is echter als je iets doet wat dit vertrouwen beschaamd; dan vraagt het veel meer inspanning om de pot weer te vullen. 

Vertrouwen krijgen is als knikkers toevoegen in een knikkerpot; het ontstaat langzaam en in stapjes. Maar als het vertrouwen beschaamd is; dan lijkt het alsof de pot vertrouwen omgevallen is en het aantal knikkers verdwijnt. 

Je kan het vertrouwen direct verliezen

De fietsenmaker heeft mijn vertrouwen nooit gewonnen. Ik was het al gelijk kwijt. 

En dat kwam omdat hij mij niet meenam in wat hij ging doen en de gevolgen die het voor mij zou hebben. 
Ik bracht mijn fiets voor een winterbeurt en verwachtte dat mijn remkabels vervangen werden. Maar er bleek veel meer gedaan te moeten worden, volgens hem. 

Na een winterbeurt ruim 100 euro af moeten tikken zonder overleg vooraf…

Vertrouwen ontstaat als je duidelijk bent over wat je gaat doen met de informatie die met je gedeeld wordt. Zodat jouw cliënt een keuze heeft, regie houdt. 

Vertrouwen had kunnen ontstaan als hij mij even gebeld had om te overleggen. Of als hij vooraf verwachtingen helder had afgestemd… 

 

Weglopen als je al het gevoel krijgt belazerd te worden

De volgende keer dat ik bij hem kwam, had ik mijn les geleerd. Ik vroeg een prijsopgave voor het plaatsen van een maxi-cosi standaard in onze bakfiets. Ik kreeg een offerte: totale kosten: 140 euro. Terwijl ik wist dat de standaard zelf ongeveer 70 euro kostte. 

’70 euro voor het boren van vier gaten?’ stamelde ik. Een goede verklaring had hij er niet voor. 

Ik liep weg met het gevoel dat hij me zou belazeren als ik het wel zou doen. 

Verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet, dan ontstaat vertrouwen. 

Als je uitlegt waarom jij dingen op een bepaalde manier aanpakt, ontstaat vertrouwen. Het is je verantwoordelijkheid als professional om mensen die geweld mee maken te steunen en hen te helpen het te stoppen. Waarom is het nodig dat je huiselijk geweld bespreekbaar te maken en je stappen te zetten als het je niet lukt hulp te organiseren? Leg het uit. 

 

Soms is de nood zo hoog dat iemand niet anders kan

Maar daar stond in dan in de stromende regen. 20 meter na het oppompen de band alweer leeg. De fietsenmaker zo’n 100 meter verder. Een achterwiel vol met weerstand. En nog ongeveer 2 kilometer te gaan.

Hoe snel een knikkerpot leeg kan raken blijkt uit dit verhaal. Zo snel, dat een eenvoudige handeling als het brengen van de fiets naar de fietsenmaker zelfs een vertrouwenskwestie wordt. Zelfs als de regendruppels langs je rug lopen.

Mijn band is wel door hem vervangen. Ik koos toch om te proberen of ik hem kon vertrouwen. Maar ik heb nog dagen rond gefietst met het gevoel dat ik misschien toch belazerd zou zijn. 

Als je te vertrouwen bent in je hulp aan cliënten; en ze vertrouwen jou nog niet. Denk dan aan de knikkerpot of de fietsenmaker. Jij hebt hun vertrouwen allicht nog niet beschaamd. Maar anderen mogelijk wel. De nood moet hoog zijn als ze je dan toch in vertrouwen nemen. Ga er zorgvuldig mee om. 

Dit is een kleine ervaring van hoe vertrouwen kan werken. Vertrouwen kan echter voor jou iets heel anders betekenen. Ik plaatste een oproep op social media met de vraag wat het woord oproept en kreeg veel reacties. Veiligheid is het meest genoemde. En juist dat ontbreekt als je huiselijk geweld meemaakt. 

Daarom schreef ik, geïnspireerd door de reacties het onderstaande gedicht. Deel het als het je raakt. Vul aan als het wat in je oproept. Maar vooral: werk aan vertrouwen bij de ander als je huiselijk geweld vermoed. Knikker voor knikker. 

Vertrouwen

Ze kijkt me aan, ik voel haar denken

Ben je te vertrouwen? 

Open ogen, open blik. 

Kijk je verder dan de anderen? 

Veiligheid 

Is dat wat ze zoekt? 

Ben ik wel te vertrouwen 

Doe ik dat wat goed voor mij is

Rust, liefde, open mijn hand

Kiest ze om haar hand er in te leggen? 

Ziet ze dat ik haar nooit bewust pijn zou doen

Ze bij mij terecht kan

Ik wens dat ze er op kan vertrouwen dat het goed is 

Het kan haar waardigheid en leven redden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoe voorkom je dat een gesprek over signalen op niks uitloopt?

In het webinar Het gewenste effect leer je welke 5 onmisbare elementen in een gesprek bijdragen aan het bereiken van jouw doel.

  • Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap aankomt?
  • Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat je cliënt meer open komt te staan voor het zoeken naar mogelijkheden?
  • Hoe betrek je de cliënt bij het zoeken naar oplossingen als hij anders denkt over jouw zorgen?

Je leert in het webinar 5 handvatten kennen die jouw gesprek een stevige basis geven waardoor je met meer vertrouwen een ingewikkeld gesprek kan voeren. Dus wil je lastige situaties de baas worden? Doe dan mee aan het eerstvolgende webinar.

De eerstvolgende datum is:

Donderdag 11 maart 15.00 uur

Kosten voor het webinar zijn: 25,- inclusief BTW

Lees hieronder waarom anderen vinden dat het webinar een aanrader is

Wat deelnemers zeggen over het webinar:

Wat is je belangrijkste eye-opener? 

Marloes (aandachtsfunctionaris kinderopvang): “de formulering van de vijf elementen” 

Sairoongh (Reclassering): “Dat je als professional dus ook vaak gehoord wilt worden en dat dit (indirect) de boodschap in de weg kan zitten” 

Myriam (Reclassering): “Voor mij werd tijdens het webinar weer extra duidelijk dat niet alles in één gesprek tegelijk hoeft en kan bewerkstelligd te worden. Dat betekent wel goed nadenken over de boodschap die je in eerste instantie uit wil dragen naar client.”

Raad je het webinar aan je collega’s aan? 

Melanie (Zorggroep Achterhoek): “ja zeker! Ik vind het goed om iemand zich bewust te maken van de ernst van huiselijk geweld en hoe je daarmee om kan gaan”

Diana (Thuiszorgmedewerker): “collega’s geven vaak aan moeite te hebben om een gesprek aan te gaan, dit webinar geeft zeker handvatten”

Marloes (aandachtsfunctionaris kinderopvang): “ja, helder en inspirerend. Professioneel en fijn/vertrouwend om naar te luisteren en mee te doen” 

Lara (Reclassering): “Ja! Interactief, goeie energie van de trainer, precies goed qua tijdsduur en ook een paar goede tips voor in de gespreksvoering.”