???????????Voor de vierde maand op rij een nieuwe editie van de serie: Digi-nieuws. Augeo Magazine is anders dan het vermoed, zeker ook een digitaal medium. 10 keer per jaar verschijnt dit tijdschrift. Ik heb hem al enige tijd in mijn mailbox mogen ontvangen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg enthousiast ben. Lees je mee waar dat hem in zit?

Voorblad TKM
Voorblad TKM

Augeo Magazine heette voorheen Tijdschrift Kindermishandeling (TKM). Het magazine wordt ontwikkeld vanuit de organisatie Augeo. Naast een tijdschrift bieden zij ook (online)cursussen aan voor professionals. Maar ook een combinatie tussen on- en offline cursussen voor bijvoorbeeld aandachtsfunctionarissen over de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Ik kan natuurlijk deze hele blog gaan wijden aan Augeo, maar ongetwijfeld kom ik daar nog wel een keer op terug. Deze keer gaat het specifiek over het Tijdschrift Kindermishandeling en Huiselijk Geweld.

Het mooie aan dit magazine is dat het veel afwisseling kent. Naast dat er mooie visuals in staan die erg helder zijn over wat bijvoorbeeld stressfactoren zijn (zie de afbeelding), staat er ook altijd een ervaringsverhaal in, waarin de hoofdpersoon uitlegt wat geholpen heeft of zou hebben. Daarnaast staat er een casus in waar een aandachtsfunctionaris op in gaat.

Visual van Augeo Magazine editie Veilig opgroeien
Visual van Augeo Magazine editie Veilig opgroeien

De kracht van het magazine zit er wat mij betreft in dat het korte artikelen zijn. Zeer goed leesbaar door weinig vaktermen. Maar ook dat het steeds weer teruggrijpt op de Meldcode Huiselijk Geweld. Deze stappen zijn onontbeerlijk bij de aanpak van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, in welke sector je nou werkzaam bent. Mede daardoor vind ik het ook interessant om een editie over onderwijs te lezen, terwijl ik er zelf ver vanaf sta.

Wat ik overigens bijzonder interessant vond in deze laatste editie, is informatie over een project in Engeland ‘Operation EnCompass’. Waar politie en school openlijk samenwerken in de aanpak van Huiselijk Geweld. Een aanrader om te lezen!

Je kan gratis lid worden van het Augeo Magazine. Wat let je nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.