???????????

Het houdt niet op, niet vanzelf… Het liedje hoor je nu vast in je hoofd afspelen. Maar er zijn nog meer commercials die de afgelopen jaren veel stof hebben doen opwaaien, ik heb een aantal bijzondere voor jullie op een rijtje gezet, lezen jullie mee?

Veilig Thuis Haaglanden
Wereldwijd wordt er aandacht besteedt aan Huiselijk Geweld. Kortgeleden verscheen er een prachtige commercial van Veilig Thuis Haaglanden online. Gebaseerd op een waargebeurde situatie in de VS. Onderdeel van een bewustwordingscampagne. Een die maar weer aantoont hoe belangrijk goed kijken en luisteren naar signalen van Huiselijk Geweld is.

Servische campagne tegen Huiselijk Geweld
Een campagne die heel veel opschudding heeft veroorzaakt is deze Servische Huiselijk Geweld campagne uit 2013. Elke dag uit het leven is gefotografeerd en achter elkaar geplakt. Door het in eerste instantie niet te promoten als een campagne was er veel verwarring of het echt was, of in scene gezet. Veel aandacht kreeg het daardoor. Bekijk het filmpje, maar lees de reacties maar niet. Die zijn het lezen helaas vaak echt niet waard…

Bris Abused Emojis
Waar ik deze zomer op geattendeerd werd via Huiselijkgeweld.nl is een Zweedse campagne. Via speciale emoticons wordt aandacht gevraagd voor Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Deze zijn te downloaden via de App store en via de google playstore:

screen afbeelding van Abused emojis
screen afbeelding van Abused emojis

De kracht van Huiselijk Geweld campagnes zit vaak wel in de confrontatie. Helaas wordt daardoor de schaamte die vaak ten grondslag ligt aan het niet kunnen doorbreken daarmee niet geadresseerd.

Tevens vind ik het een groot gebrek dat er eigenlijk altijd vrouwelijke slachtoffers neergezet worden. Helaas zijn er ook veel mannen slachtoffer van een Huiselijk Geweld situatie en daar mag wat mij betreft echt veel meer aandacht voor komen, ook in campagnes!

Als afsluiting wil ik jullie deze laatste campagne niet onthouden, hij liegt er niet om…

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.