De Maand van de Meldcode zit er alweer op! Oktober was een maand die boordevol stond van de blogs, gastblogs en natuurlijk de gratis Mini-cursus Beter signaleren van huiselijk geweld. Een heel intensieve maand dus, ook voor mij persoonlijk.

Deze maand heb ik namelijk ook de train-de-trainer van Trainers Huiselijk Geweld afgerond waardoor ik nu officieel certificerend trainer ben. Opgeleid om mooie trainingen op maat aan te kunnen bieden. Een mooie stap om nog meer van waarde te kunnen zijn vanuit mijn bedrijf.

Maar wat betreft de Maand van de Meldcode; het was heel mooi om te zien hoeveel mensen de blogs lazen en deelden. Ondanks dat ik zelf niet zoveel tijd had om ze goed voor het voetlicht te brengen. Samen doen we het uiteindelijk en het was mooi om te zien hoe het vragen van aandacht voor de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling op jullie steun kon rekenen!

De mini-cursus

De mini-cursus was een nieuw initiatief. Spannend dus hoe deze zou verlopen. Ruim 60 deelnemers hebben mee kunnen doen aan de cursus. Van een van de deelnemers, Sophia, kreeg ik de volgende reactie terug, ik deel hem graag met je:

  • “Heldere, korte filmpjes.
  • Mooi opgebouwd qua thematiek.
  • De spiraal van geweld maakt het proces inzichtelijk.
  • De cursus draagt echt bij aan bewustwording: zowel over mijn eigen houding als over hoe het voor de ander is om er wel of niet over te praten.
  • Wat mij het meeste is bijgebleven is jouw heldere uitleg over het verschil tussen schuld en schaamte.

Gelukkig heb ik in mijn nog korte carrière tot nu toe niet met huiselijk geweld te maken gehad, maar ik denk zeker wel iets te hebben aan jouw mini-cursus als ik ooit een vermoeden heb van huiselijk geweld. Ik heb van elk filmpje voor mezelf een korte samenvatting gemaakt als reminder.”

Bedankt voor je mooie reactie Sophia!

De mooie reacties hebben gemaakt dat ik besloten heb de gratis mini-cursus begin 2018 nog een keer beschikbaar te stellen. Dus mocht het je nu niet gelukt zijn hem te volgen, dan kan het dan alsnog!

Het E-Book Maand van de meldcode

Net zoals ieder jaar publiceer ik na afloop van de Maand van de Meldcode en E-Book waarin alle blogs gebundeld zijn. Ook dit jaar weer en ik doe hem je dan ook graag cadeau.
Je kan hem aanvragen door hieronder op de button te klikken

Ja, ik wil dat E-Book

Om de Maand van de Meldcode goed af te sluiten geef ik donderdag 9 november om 20.30 uur nog een webinar over het afwegingskader. Dat doe ik via Facebook LIVE. Tijdens de Facebook LIVE licht ik meer toe over de wijzigingen in de wet Meldcode en kan je je vragen rechtstreeks aan mij stellen! Ik wil je van harte uitnodigen daar bij te zijn! Like de Facebook pagina Huiselijk Geweld en Social Work zodat je er bij kunt zijn. 

Bedankt voor het meedoen en meelezen tijdens de Maand van de Meldcode! Ik hoop dat ik jou en je collega’s heb geprikkeld om weer even iets meer aandacht te besteden aan de Meldcode. Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben, schroom dan niet om mij een mailtje te sturen zodat we even persoonlijk contact kunnen hebben.

groetjes,

P.s. Wil je een workshop volgen waarin je handvatten krijgt om steviger te staan bij hulpverlening in huiselijk geweld situaties? Doe dan mee aan de workshop ‘Huiselijk Geweld; je eigen perspectief’ op woensdag 29 november op een mooie lokatie in Apeldoorn. Meer informatie lees je hier: Huiselijk geweld; je eigen perspectief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.