Maandag blogdag… Normaal gesproken staat er een blog al wel even van tevoren gereed. De laatste dag besteedt ik aan het schaven en schuren en het inplannen van mijn blog. En vandaag lukt dat dus even niet. Ontzettend frustrerend.

Want ik wil zoveel met je delen, dat het mij niet lukt om een heldere keuze te maken. Mijn hoofd zit vol met alles wat er aan zit te komen. De voorbereiding van de Maand van de Meldcode en de Mini-cursus vragen veel tijd. Dat is enorm leuk, maar tegelijkertijd schiet een kwalitatief goede blog er nu dus bij in.

Ik heb het gevoel te falen, je teleur te stellen en dat is geen fijn gevoel!

Ken je dat gevoel dat eigenlijk alles erg belangrijk is? Dat je niet weet waar je eigenlijk moet beginnen? Dat je het gevoel heeft dat alles een beroep op je doet en tegelijkertijd ook nog eens? Ik krijg er een drukkend gevoel op mijn maag van. En dat is niet ok!

Tijd om een pas op de plaats te maken. En wat mij wel ontzettend helpt dan, is om een to-do lijst te maken. Daarbij breng ik niet alleen prioriteiten aan, maar heb ik ook aandacht voor het creëren van ruimte in mijn agenda om de taken die ik gepland heb staan af te kunnen krijgen.

Ik neem je graag mee in hoe dat voor mij werkt, want wie weet levert deze blog dan toch nog wat moois voor je op!

1. Categoriseren

De komende tijd heb ik een aantal activiteiten gepland staan voor de Maand van de Meldcode. Daarnaast heb ik als belangrijk project een scholing die ik samen met Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho aan het ontwikkelen ben. Ook belangrijk is de workshops die ik in november zelf organiseer en waar een open inschrijving voor geldt. Deze 3 pijlers leveren de grootste druk op in mijn agenda.

2. Opknippen in acties

De verschillende pijlers kan ik opknippen in acties. De Maand van de Meldcode bestaat bijvoorbeeld uit promotie, blogs, de mini-cursus en het Ebook. Deze 3 items knip ik vervolgens ook weer op in:

Promotie – blogs – social media – afbeeldingen – aankondigen aanmelding – Facebook add

Blogs – teksten – afbeeldingen – inplannen.

Mini-cursus – aanmeldpagina – video’s opnemen + monteren – mails schrijven – pagina’s op website maken – hand-out maken

E-Book – teksten – afbeeldingen – vormgeven

3. Prioriteren en plannen

Vervolgens ga ik kijken wanneer ik alles precies af moet hebben. Maak ik een planning wat ik elke week af wil hebben. En tenslotte ga ik kijken of ik voldoende tijd en ruimte heb in die week om dat te doen. En, als dat niet zo is, wat ik uit kan stellen of wat ik af moet zeggen om meer werktijd te realiseren.

Als het lijstje dan eenmaal weer af is, dan heb ik weer overzicht en rust. Ik voel me dan niet schuldig of vervelend dat ik niet aan alles tegelijk werk, want ik weet dat ik hetgeen wat ik aan het doen ben op dat moment de aandacht kan geven die het nodig heeft. Daarbij kan ik alles op die manier met aandacht en liefde afronden en dat geeft een enorm voldaan gevoel!

Dus nu… chop chop, ik weet weer wat ik ga doen om mijn volgende blog een inhoudelijke te laten zijn… Keuzes maken! En wie weet heb jij er ook wat aan als je dit gevoel van overweldiging herkend!

Heb jij je al aangemeld voor meer informatie over de Maand van de Meldcode? En wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws hieromtrent? Meld je dan aan via de knop:

Ja, ik wil meer informatie over de Maand van de Meldcode

 

P.s. al even geleden schreef ik ook al een blog over keuzestress… Hoe dit jouw werk bij huiselijk geweld situaties kan beïnvloeden. Je leest hem hier terug! Whoah… Keuzestress

 

0 reacties op “In 3 stappen plannen als je vastloopt…”

  1. Dank je voor het delen van jouw blog, Kirsten. Het helpt mij ook altijd om – juist in tijden van extreme drukte – tijd te nemen om een to-do-lijst te maken met prioritering. Werkt goed om weer wat meer rust in je hoofd te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.