1000 sociaal werkers in 1 jaar! Zo startte ik bijna een jaar geleden enthousiast mijn bedrijf. (Lees het hier terug) Een jaar verder is er nog steeds veel enthousiasme maar ook tijd om de balans op te maken.

Heb ik die 1000 sociaal wekers bereikt?

Eerlijk gezegd denk ik van wel. Zeker weten doe ik het niet. Want ik heb ze niet alle 1000 in een workshop gehad. Maar mijn blogs worden nog even goed gelezen (meer dan 10.000 keer) en ik heb een aantal nieuwe manieren ingezet om mensen te bereiken zoals Facebook LIVE (superspannend) én een online mini-cursus Beter signaleren van huiselijk geweld. Bovendien is er nog een artikel in Sozio verschenen en heb ik wel mijn eerste opdrachten voor workshops en lezingen gehad.

Maar wordt ik nou zo blij van het feit dat ik mijn doel heb behaald… En hoe komt het toch dat ik daar niet een gat voor in de lucht spring vroeg ik mij af…

Eigenlijk heel simpel.

Ik ben erg tevreden over de dingen die ik heb gedaan vanuit mijn bedrijf. Ze waren niet perfect maar wel waardevol. Elke ervaring levert mij en wellicht ook de ander, een nieuw bewustzijn op. En vanuit dat nieuwe bewustzijn ben je weer in staat om stappen te zetten.

Zo ook als ik nu terugkijk naar mijn doel van 2017 en dat ik me nu ten volste realiseer dat het stellen van ‘een aantal’ als doel nog niks zegt over de kwaliteit en de inhoud van het doel wat ik gesteld heb. Bereik ik met dit doel wel wat ik eigenlijk wil bereiken? Namelijk meer professionals die gemotiveerd zijn om huiselijk geweld te stoppen?

Een vraag waar ik het antwoord schuldig op moet blijven.

Tijd om het in 2018 anders te doen!

In 2018 ga ik mij meer uitspreken. Over geweld in relaties, over wat wij als mens laten liggen waar het gaat om geweldsvraagstukken (au, dat doet pijn…) over wie ik eigenlijk vanuit mijn bedrijf wil helpen.

In 2018 wil ik  sociaal werkers motiveren om meer te doen op het moment dat zij huiselijk geweld tegen komen in hun werk en ook met hen aan de slag om het daadwerkelijk te gaan doen. Ik wil dat aandachtsfunctionarissen erkend worden, ik wil dat professionals zich bekwaam en gerust voelen over de inzet die zij doen bij huiselijk geweld situaties en dat professionals weer meer gaan werken vanuit hun innerlijk drijfveren.

Dat doe ik door stil te staan bij:

Verantwoordelijkheden

Welke verantwoordelijkheden heb jij als mens én sociale professional ten aanzien van huiselijk geweld en kindermishandeling. Maar ook welke verantwoordelijkheden heb ik als mens, professional en mentor van sociale professionals om huiselijk geweld te stoppen. Hoe kan jouw verantwoordelijkheidsgevoel jou in de weg zitten en hoe kan het juist jou en daarmee de ander helpen? Dit zal onderdeel uitmaken van mijn trainingen, workshops en gratis aanbod (blogs, E-Books en meer).

Moed

Het vergt moed om geweld bespreekbaar te maken. Het vergt moed om een gewelddadige relatie achter je te laten. Het vergt moed om als sociale professional stelling te nemen tegen geweld. Moed is besmettelijk, maar lang niet altijd zijn we ons bewust van onze eigen moed. Rondom het thema moed ontwikkelden wij, Sietske Dijkstra, Hameeda Lakho en ik een cursus die zowel incompany als op congressen en evenementen kan worden gegeven. Lees hier meer: Cursus Professionele Moed

Bewustzijn

“No problem can be solved from the same level of consciousness that created it” een van mijn favoriete quotes van Albert Einstein. Die keer op keer werkelijkheid lijkt te worden. Door steeds op zoek te gaan naar nieuwe levels van bewustzijn groeien we en zijn we in staat problemen te tackelen. Door mijn aanbod probeer ik op verschillende manieren ontstaan van nieuw bewustzijn bij jou te ontsteken. Van aha-momenten tot: Yes, nu weet ik hoe ik weer verder kan. Op casus-niveau in de training en workshop of in de groepscoaching voor aandachtsfunctionarissen die ik in ontwikkeling heb.

Leren

Het afgelopen jaar heb ik weer veel geleerd. Maar nu wordt het echt tijd om de rollen om te draaien. Dat jij gaat leren. Dat mijn aanbod op jouw leerwensen aansluit. Dus nog meer zal ik een beroep doen op jou en wil ik je uitnodigen om jouw vragen ten aanzien van huiselijk geweld, wet- en regelgeving of hulpverlening aan mij voor te leggen. Dus schroom ook zeker niet om mij even te mailen (info@kirstenregtop.com) of connect via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kirstenregtop/

Relevantie

Niet alleen relevant op het gebied van de wetswijziging die er aan zit te komen m.b.t. de wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (zie hier mijn meestgelezen blog Wat betekent de wijziging in de Wet Meldcode voor de professional?)… Maar juist dus ook relevant voor jou als sociaal werker of aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling. De behoefte van een uitvoerend medewerker is immers anders dan die van een aandachtsfunctionaris huiselijk geweld.

Passie genoeg!

Ik ben blij dat ik mijzelf ten doel heb gesteld om 1000 sociaal werkers te bereiken. Vooral omdat ik daardoor veel gedrevenheid voelde om zichtbaar te zijn (on- en offline) en een stok achter de deur voelde om door te gaan.

Opgeven als het een beetje moeilijker gaat is wat mij betreft geen optie. Als je de moeilijkheid onder ogen durft te komen vind je een schat aan (levens)ervaring die jou de rest van je werkende carrière veel moois gaat brengen. Ga jij met mij die uitdaging aan?  Help jij mee om huiselijk geweld te stoppen?

P.s. Als eerste mijn blogs én tips in je mailbox? Meld je dan aan via onderstaande knop en je ontvangt direct het gratis E-Book Maand van de Meldcode.

Ja, ik wil dat E-Book

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.