Wauw, het is me gelukt! Mijn eerste blogjaar zit er op… Een jaar geleden is mijn eerste blog verschenen. Toen met de ijdele hoop dat het mij zou lukken om elke maandag een nieuwe blog te schrijven over Huiselijk geweld. Ik kan met trots zeggen, het is me gelukt! Dat is natuurlijk met name te danken aan jou. Lees je mee waar dat in zit? 

Door de reacties, en door in contact te komen met verschillende mensen, gesprekken met collega’s, inspirerende bijeenkomsten komen er toch iedere keer weer andere onderwerpen of net weer een andere invalshoek naar voren waardoor, zo hoop ik althans, er elke week weer een verrassing voor je klaar heeft gestaan!

In het afgelopen jaar hebben jullie deze blog bijna 11.000 keer bezocht naar aanleiding van in totaal 57 artikelen. Jullie kwamen uit 28 verschillende landen, en vinden mij via twitter, LinkedIn of google.

De vijf bestgelezen artikelen heb ik even voor je op een rijtje gezet, (als je op de titel klikt, kom je op het artikel terecht):

SAMSUNG CSC3 Tips voor het signaleren van Huiselijk Geweld
Er is volgens mij erg veel behoefte om meer te weten over het signaleren van Huiselijk Geweld. Twijfel van de professional ligt daar volgens mij aan ten grondslag. Het ten onrechte kunnen ‘beschuldigen’  van iemand. Maar als je afstand van het ‘schuld-vraag- principe’ is er een wereld te winnen!

Aftrap Maand van de Meldcode
MAANDBest wel trots ben ik op dit initiatief van mijn blog, (ook de hoogste bezoekersaantallen die maand, maar ook de meeste publicaties). Ik hoop dat er velen zijn die dit hebben kunnen, en nog gaan, toepassen in hun werk.

De Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling is wat mij betreft bij uitstek een middel om handelingsverlegenheid tegen te gaan! Dus als je hiermee aan de slag gaat op je werk, zorg er dan voor dat je de Meldcode onder de voortdurende aandacht blijft brengen. Veel organisaties lijken daarin nog tekort te schieten!

Interview met een ervaringsdeskundige
Hoe een Wijkteam wel genoeg te weten kanHeel waardevol dat Silvia,  in a nutshell,  een aantal aspecten van ervaringsdeskundigheid heeft willen delen. Er komt ongetwijfeld nog een vervolg aan deze blog!

Hoe een wijkteam wél genoeg kan weten over Huiselijk Geweld
Reactie op een artikel in Zorg en Welzijn. Want hoewel de kennis momenteel nog steeds te wensen over laat, ik ben er van overtuigd dat dit niet zo hoeft te blijven. Ambtenaren, beleidsmakers, professionals; Go for it! Wees die luis in de pels, de samenleving verdient het!

Politiemeldingen!
Tja, een van de eerste blogs… Verwijzend naar een prachtige blog van ‘Twittercop’ Dirk Jan Grootenboer waarin de ernst en de tragiek van het werk van een agent bij een Huiselijk Geweld situatie heel mooi werd belicht. Aandacht voor het werk van een zeer belangrijke partner bij het stoppen van Huiselijk Geweld.

Tenslotte; De komende tijd gaat voor mij even in het teken staan van een break. Alhoewel ik er ontzettend trots op ben dat ik een heel jaar vol heb gemaakt, vraagt het ook wel heel veel van me om dit naast mijn werk, mijn vrijwilligerswerk en het allerbelangrijkste: mijn gezin, vol te houden.

Ik heb veel plannen en ideeën, maar ik wil er ook de tijd voor nemen om ze weer met net zoveel enthousiasme voor het voetlicht te brengen als jullie van mij gewend zijn! Daarom las ik een pauze in voor onbepaalde tijd. Ik kom terug, maar wel als ik weer een beetje heb bijgetankt!  See you!

0 reacties op “1 jaar! De 5 meestgelezen artikelen over Huiselijk Geweld op een rijtje”

  1. Top Kirsten! En goed dat je een break neemt! Ik wens je veel rust en een fijne tijd in de uurtjes die je dan weer even voor jezelf en je gezin hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.