Alweer 6 jaar geleden verscheen mijn allereerste blog. Een beetje met het gevoel: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.” Die overtuiging kwam meer voort uit een diep verlangen dan vanuit de daadwerkelijke overtuiging dat het me zou lukken.
Ik wilde dat slachtoffers en plegers van huiselijk geweld goede hulp zouden krijgen en zag daarin een belangrijke rol voor mijn collega’s uit de buurtteams weggelegd. Maar ik zag hen ook worstelen met alle taken die op hen afkwamen door de transitie.
Huiselijk geweld mocht niet van hun professionele agenda verdwijnen!
Door het opzetten van een structuur met aandachtsfunctionarissen in elk team én het organiseren van deskundigheidsbevordering waren we er nog niet.
Wat nou als ik elke week een kort artikel publiceer? Wat ze bij wijs van spreken in de bus op weg naar het werk kunnen lezen? Dan kan het niet anders dat huiselijk geweld op hun netvlies blijft.
Inmiddels dus 6 jaar later, deel ik nog steeds graag mijn ervaringen met het bloggen, maar ook met het op de agenda houden van de aanpak van huiselijk geweld met aandachtsfunctionarissen. Je hoeft immers niet het wiel opnieuw uit te vinden!
Als aandachtsfunctionaris heb je een aanjagende taak en ben je inhoudsdeskundige. Maar lang niet alle collega’s zitten daar op te wachten. Je kan denken dat dit echt iets is wat jij niet kan. Vele bezwaren kunnen daarbij in de weg staan. Ik deel hier drie veelvoorkomende bezwaren daarbij. Want als je weet wat jou in de weg staat, dan kan je er iets aan doen het te veranderen!
Al meer dan 185 blogs verder, je zou denken dat de inspiratie wel een keer opraakt. Toch is dat niet zo.
Als aandachtsfunctionaris hoef je natuurlijk geen 185 blogs te schrijven om je collega’s mee te krijgen in de aanpak van huiselijk geweld. Maar als je zoekend bent in wat je met je collega’s kan delen, dan kan het je ontzettend veel tijd kosten. Het kan soms echt in iets heel kleins zitten. Zo begon ik 6 jaar geleden met een beschrijving van mijn eerste ervaring met huiselijk geweld. En hoe ingewikkeld ik het zelf vond. Iets wat denk ik nog steeds voor heel veel professionals relevant is.
Maar wanneer is het goed genoeg? Waar moet het nu weer over gaan? Het kost teveel tijd om het allemaal uit te werken?
In het webinar gaan we er op in wat jou nu eigenlijk echt in de weg staat en gaan we proberen dit te doorbreken.
Heel vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ik ben niet zo’n schrijver’. En als dat je overtuiging is, dan is het inderdaad heel ingewikkeld als je jezelf dat als doel stelt. Het kan ook anders, en het hoeft ook echt niet ingewikkeld te zijn.
In het webinar deel ik tips hoe je, ook al ben je geen schrijver, je toch met mooie info kan komen waarmee je je collega’s inspireert!
Wat als je er nou iedere keer niet aan toekomt? Als je simpelweg niet genoeg tijd hebt om je functie zo uit te oefenen dat je er voldoening uithaalt? En je wil zo graag impact maken. Toch kan er iedere keer weer iets tussendoor komen.
In het webinar deel ik een strategie met je waardoor je (als je ermee aan de slag gaat) genoeg tijd gaat krijgen om echte impact te maken!
Naast de stappen die je in het webinar doorloopt om met meer impact en misschien wel in veel minder tijd te kunnen communiceren, krijg je van mij een extra cadeau.
Een cadeau waarmee je binnenkort zelf aan de slag kunt gaan om een start te maken met alles wat je in het webinar geleerd hebt! Omdat mijn blog 6 jaar bestaat wil ik je heel graag net wat extra geven.
In dit webinar deel ik niet alleen 3 stappen hoe je aandachtsfunctionaris meer plezier uit je functie haalt en positief effect bij je collega’s teweeg brengt. Omdat ik wil dat je alle tips in de praktijk gaat brengen heb ik een extra bonus voor je, die je alleen ontvangt als je deelneemt aan het webinar.
In dit webinar deel ik het stappenplan wat ervoor zorgt dat je meer overzicht krijgt over wat doet én hoe het veel minder hap snap gaat voelen.
Deelname is gratis. Dus meld je aan om dit webinar te volgen.
Myriam (Reclassering): “Voor mij werd tijdens het webinar weer extra duidelijk dat niet alles in één gesprek tegelijk hoeft en kan bewerkstelligd te worden. Dat betekent wel goed nadenken over de boodschap die je in eerste instantie uit wil dragen naar client.”
Melanie (Zorggroep Achterhoek): “Ik vind het goed om iemand zich bewust te maken van de ernst van huiselijk geweld en hoe je daarmee om kan gaan”
Diana (Thuiszorgmedewerker): “collega’s geven vaak aan moeite te hebben om een gesprek aan te gaan, dit webinar geeft zeker handvatten”
Marloes (aandachtsfunctionaris kinderopvang): “Helder en inspirerend. Professioneel en fijn/vertrouwend om naar te luisteren en mee te doen”
Lara (Reclassering): “Interactief, goeie energie van de trainer, precies goed qua tijdsduur en ook een paar goede tips voor in de gespreksvoering.”
Edith, ROC Nijmegen: “Fijn webinar. Interactie en inspelen op vragen van deelnemers is heel belangrijk. Ontbreekt bij andere webinars regelmatig.”
Tineke, Kentalis: “Het is een makkelijke en snelle manier om belangrijke informatie tot je te nemen.”
Nance, ROC Nijmegen: “Helder verhaal, practisch, de variatie en de interactie. Houd je bij de les. Jullie presenteren levendig en vanuit deskundigheid.”
Heleen, ROC Nijmegen: “Het was informatief en vooral zeer prettig en professioneel geregeld. Een verademing na allerlei andere webinars die ik de afgelopen tijd heb gevolgd.”
Anne, medewerker Buurtplein: “Het was duidelijk en leerzaam. Niet te lang van stof en daardoor houd je,je aandacht er goed bij.”
Aty, ROC Nijmegen: “Een van de beste webinars van dit jaar.”
Elleke, ROC Nijmegen: Ja. Het is een goed wake-up-call als je al wel van het onderwerp af weet en goede info als de info nieuw voor je is.
Voor meer informatie en de mogelijkheden voor een webinar op maat voor je organisatie kan je mailen naar: info@kirstenregtop.com