Halverwege het gekke Corona-jaar zijn we alweer gepasseerd. En midden in de zomer is het tijd om even terug te blikken op de bestgelezen blogs van 2020. Naar welke blogs surfde jij en je medebezoekers het vaakst?

1. Hoe houd je zicht op de veiligheid in tijden van Corona?

Aan het begin van de Corona periode en de ‘intelligente’ lockdown was de zorg die je kon voelen om je cliĂ«nten die ineens er zo alleen voor kwamen te staan voelbaar. Daarom introduceerde ik informatie over hoe je, ook op afstand, zorgvuldig zo goed mogelijk zicht op de veiligheid kon houden.

Ik schreef er een blog over en gaf meerdere webinars met in totaal meer dan 600 deelnemers. Het was duidelijk dat een kwestie was die leefde. Ik ben dankbaar dat ik zoveel professionals heb mogen helpen met het 4-stappen plan en hoop dat zij zich daarmee ook vaardig en zekerder konden voelen in deze enorm verwarrende en tijd voor spanning.

Het blog kan je hier teruglezen: Hoe houd je zicht op de veiligheid in tijden van Corona

(Als je de download ook wil ontvangen of meer info over nieuwe webinars wil, scroll even naar beneden)

2. Ik stop met alles te willen begrijpen

In de afgelopen periode was ik betrokken bij de organisatie van de Black Lives Matter demonstratie in Apeldoorn. Eerder had ik heel sterk de behoefte om te begrijpen hoe iemand tot racisme of discriminerende grondhouding kon komen. Dat heb ik onder andere door mijn betrokkenheid bij de demonstratie los kunnen laten.

Ik ben tot het inzicht gekomen dat voor het komen tot verandering 100% begrip niet nodig is. Maar dat slachtoffers van welke vorm van geweld of uitsluiting dan ook simpelweg mensen nodig hebben die naast hen staan en hun stem versterken zodat zij steviger staan tegen uitsluitende mechanismen.

Zie je de parallel met mijn werk rond huiselijk geweld? Ik ben dankbaar voor deze ervaring en verrijking in mijn leven dit mee te mogen maken.

Het blog kan je hier teruglezen: https://kirstenregtop.com/ik-stop-met-alles-te-willen-begrijpen/

3. VLAM magazine; nieuw en spannend magazine over relaties, intimiteit en seksualiteit

Tof om te merken dat deze blog goed gelezen is. Ik interviewde Judith, Jeroen en Natascha over hun oprichting en het ontstaan van VLAM Magazine. Een nieuw magazine wat eind dit jaar verschijnt en nu al online te lezen is.

Bevlogenheid en passie spatten er vanaf. Ik had er een bijzonder leuk gesprek met hen over en leerde van hen hoeveel verschillende kanten er in het magazine belicht gaan worden.

Wat voor mij echt de kers op de taart is, is dat ik vaker artikelen voor hen ga schrijven. Heel benieuwd of je de site inmiddels al bekeken hebt!

Het blog met het interview kan je hier terugvinden: https://kirstenregtop.com/nieuw-en-spannend-magazine-over-relaties-intimiteit-en-seksualiteit/

Op naar de rest van het jaar

Ik hoop het komende jaar nog veel meer blogs en inspiratie met je te kunnen blijven delen. In ieder geval kan ik je alvast verklappen dat er weer een Maand van de Meldcode aankomt, een nieuwe ronde van de Online Cursus voor Aandachtsfunctionarissen en nieuwe Webinars. Ik informeer je via mijn blogs over de onderwerpen en de data van de webinars.

Wil je de hand-out ‘In 4 stappen zicht op de veiligheid’ ontvangen? Je kan hem vanaf nu aanvragen via onderstaande link.

Ik houd je dan direct op de hoogte van alle nieuwe webinars die ik wil gaan geven en mijn blogs met tips en inspiratie ontvang je dan ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.