Blog

3 dingen die je kan leren van de nieuwste kindertrend

Ongeveer een week geleden werd ik geconfronteerd met de nieuwste kindertrend op het schoolplein van mijn dochter. Met kleine kindervingers werden felgekleurde touwtjes (Ztringz) behendig gevormd tot verschillende figuren. Parachute, kop en schotel, brug. Misschien doet dit al gelijk een belletje bij je rinkelen. Voor mij was het in ieder geval een feest der herkenning, want, zoals het voor onze ouders vroeger ook al was. Veel van die rages waren er in onze jeugd ook.

nieuwste kindertrend: met een touwtje een figuur maken. Hier een parachute

Welke inzichten kan je hieruit halen, vroeg ik mezelf af? Lees verder 3 dingen die je kan leren van de nieuwste kindertrend

Hoe leg je de nieuwe afwegingskaders van de wet Meldcode uit aan je collega’s?

Veranderingen in het sociaal werk, we zijn er allemaal wel mee bekend dat deze elkaar in rap tempo opvolgen. Voordat echter wijzigingen daadwerkelijk doorgevoerd gaan worden gebeurt er vaak al veel achter de schermen. Het initiatief voor de wet Meldcode is al jaren voor de daadwerkelijke invoering genomen. In juli 2013 was het eindelijk zo ver.

Met ingang van 2019 staat er een nieuwe en heel ingrijpende wijziging op de wet Meldcode te gebeuren, waarvoor de voorbereidingen al een tijd gaande zijn. Vanaf 1 januari 2019 zal iedere professional die onder de wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling valt, verplicht zijn afwegingskaders te hanteren. Deze afwegingskaders worden 2 juli gepresenteerd. Maar wat houdt deze wijziging nou eigenlijk in? En hoe kan je dit aan je collega’s of medewerkers uitleggen? Daar ga ik in deze blog op in.

Ook houdt ik aanstaande donderdag 5 juli een live online webinar waarin je mij alle vragen kunt stellen over de Meldcode die je maar zou willen. Wil je meer weten? Lees dan vooral snel verder? Lees verder Hoe leg je de nieuwe afwegingskaders van de wet Meldcode uit aan je collega’s?

Deel 3: Handelingsverlegenheid de baas!

Het derde en het laatste deel van de blogserie: Handelingsverlegenheid de Baas! Eerder verschenen als deel 1: over negatieve voorspellingen en deel 2: onderzoeken van je eigen angst.

Vandaag ga ik met je in op hoe het anders labelen van handelingsverlegenheid ervoor kan zorgen dat je dit als een cadeautje gaat ervaren, die niet alleen jou, maar vooral jouw cliƫnt verder helpt.

Lees verder Deel 3: Handelingsverlegenheid de baas!