Online TOP-Traject voor aandachtsfunctionarissen

Doe mee wanneer jij wil!

Ben jij aandachtsfunctionaris met een grote droom?

Een van de dromen die ik heb, is dat je de aanpak van huiselijk geweld als standaard onderdeel van je werk meeneemt. En ik ben er van overtuigd dat aandachtsfunctionarissen daarin een verschil maken.

Veel aandachtsfunctionarissen worstelen met vragen als:

 • Hoe komt het toch dat mijn collega’s niet bij mij komen voor advies?
 • Hoe zorg ik ervoor dat die Meldcode nou echt geïmplementeerd wordt?
 • Hoe kunnen we met elkaar huiselijk geweld duurzaam op de agenda houden?

Uniek en online cursusaanbod

Al dit soort vragen komen aan bod in het Online TOP-traject voor Aandachtsfunctionarissen.  Een uniek online cursusaanbod waarin je zelfstandig aan de slag gaat met het op de kaart krijgen én houden van de aanpak van huiselijk geweld.

Ik geloof er in, dat als het wiel eenmaal aan het rollen is gebracht, je als aandachtsfunctionaris vaker gevonden wordt. Je meer collega’s in de actiestand krijgt en je snel meer leert waardoor je veel meer kennis en vaardigheden overdraagt. Het maakt het werk een stuk makkelijker en het verschil wat je maakt groter! 

Maar misschien kom je door stemmetjes in je hoofd niet tot een goede start daarmee. Want waar moet je beginnen? Wat kan je met je collega’s delen? Weet je al wel genoeg?

In deze online cursus werken we aan vertrouwen en zetten we grote stappen, samen!

Wat kan je verwachten van de online cursus

Gedurende 6 weken ontvang je elke week een online module. Je zet een grote stap in je plan voor de rest van 2021 en het begin van 2022. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module met een logische opbouw. Je werkt aan de cursus  op een moment dat het jou uitkomt.

Wat krijg je:

 • Toegang tot een online omgeving met inspirerende video’s
 • Werkboeken per module met opdrachten en tips
 • Support van elkaar en verdere verdieping tijdens maandelijkse online Q&A’s
 • Bonusmateriaal om het werk veel makkelijker en leuker te maken.

Check hier een sneakpeak van de cursus

Wat levert het je op?

 • Je hebt de eerste stappen in jouw vindbaarheid al gezet.
 • Aan het einde van het traject heb je een plan voor jouw functie als aandachtsfunctionaris op maat.
 • Je hebt een duidelijke strategie waardoor je niet meer hap-snap aan het werk bent maar naar een doel toewerkt.

Hierdoor haal je meer voldoening uit je werk en krijg je meer voor elkaar. 

Voor wie is het?

 • Voor aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Aandachtsfunctionarissen die de wens hebben om van hun taak een succes te maken.
 • Aandachtsfunctionarissen die open staan voor vernieuwende ideeën.
 • Aandachtsfunctionarissen die zien dat hun collega’s met meer kennis en vaardigheden een groot verschil kunnen maken en dat hun ook gunnen.
 • Aandachtsfunctionarissen die nu het gevoel hebben hap-snap bezig te zijn en onvoldoende toe komen aan hun taken.
 

Wat is de investering? 

Deelname aan het online TOP-traject bedraagt 95,- exclusief BTW. 

Dit bedrag is inclusief een jaar lang toegang tot de online modules, een jaar lang maandelijkse online Q&A en een jaar lang updates. 

Ik ga graag met jou aan de slag!

Wil jij dit ook? Misschien weet je niet of dit de juiste stap is? Mail me dan even terug voor meer informatie. Dan kunnen we kijken of het traject geschikt voor je is. info@kirstenregtop.com

Wil je met je team deelnemen? Neem dan even contact met mij op om te kijken welk traject jullie het beste zou kunnen ondersteunen.

Aanmelden en meer informatie via: info@kirstenregtop.com

Of vul hieronder vrijblijvend het behoefteformulier in.

Nieuwe bonusmodule!
Organiseer zelf een Maand van de meldcode in je team.

Een manier om ervoor te zorgen dat je collega’s elk jaar meer leren over de aanpak van huiselijk geweld is door het organiseren van een Maand van de Meldcode. 

Een thema maand (of een week) waarin je aandacht schenkt aan wat je in de organisatie doet. Kennis opfrist van de collega’s of deelt over nieuwe ontwikkelingen. 

Wat jij doet, is aan jou! 

Maar nu kan het zijn dat dit een enorme opgave voor je is. Want hoe zorg je ervoor dat het niet alleen jouw feestje wordt? 

In september 2021 heb ik een nieuwe bonusmodule aan de online cursus toegevoegd. In deze module zit een draaiboek, tips hoe de Maand van de Meldcode op te bouwen en kant-en-klare oplossingen die je zo in kan zetten in je team. Zoals een quiz en blogs, e-mailtemplates en meer! 

 

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Elke organisatie is anders en elk team is anders. Daarom maak ik mijn trainingen altijd op maat, na een persoonlijk behoeftengesprek kijk ik samen met je waar je team of organisatie het optimale leerrendement uit kan behalen.

Vul hieronder je gegevens in voor een vrijblijvend advies voor een training die aansluit op niveau en behoefte

Over het ontstaan van het online TOP-traject

 

Het online TOP-traject is gebaseerd op de ‘offline’ training. En kan ook gecombineerd worden met live trainingsdagen. 

Het afgelopen jaar begeleidde ik een aantal aandachtsfunctionarissen in het TOP-traject. In dit TOP-traject werden zowel de aandachtsfunctionarissen getraind, als de medewerkers. Het doel was om aandachtsfunctionarissen echt stevigheid te geven in hun functie, maar ook om de uitvoerend medewerkers direct te scholen. Deze combinatie levert een impuls op voor de organisatie. 

 

Wat zeggen deelnemers over het TOP-Traject?

Het is ontzettend mooi om te zien wat het hen heeft opgeleverd. Kijk bijvoorbeeld wat Mariëlle zegt over het ‘live’ TOP-traject: 

Ik ben Mariëlle Jansen en ik werk bij de gemeente Culemborg als ketenregisseur multiprobleemgezinnen en nazorgcoördinator ex-gedetineerden.

Hoe ben je bij Kirsten terecht gekomen?


 
Via een hele fijne collega van mij nu en een voormalige collega van jou ben ik bij jou terecht gekomen. Mijn collega wist van mijn affiniteit met oa kinderen en mijn drive om de meldcode op de kaart te krijgen. Zij noemde dat zij iemand kende die heel veel van het onderwerp wist en zich daarin had gespecialiseerd. Deze persoon zou misschien ook mij en mijn collega’s bij gemeente en sociaal wijkteam kunnen coachen. Ik ben je eerst een tijdje gaan volgen door me te abonneren op je blogs en nieuwsbrief. Uiteindelijk kwam daar een kennismaking en een verkennend gesprek met alle aandachtsfunctionarissen van gemeente en sociaal wijkteam uit.

 

Mariëlle Jansen

Wat was de reden dat je met Kirsten wilde werken? 

Ik was op zoek naar een professional die zowel mijn collega’s bij de gemeente als bij het sociaal wijkteam zou kunnen coachen/trainen. Iemand die ons als aandachtfunctionarissen zou kunnen coachen op het implementeren van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. En iemand die daarnaast onze collega’s van de gemeente Culemborg én van het sociale wijkteam zou kunnen trainen, met een verschil in voorkennis/deskundigheidsniveau én ook zou kunnen ondersteunen bij het opstellen van een plan van aanpak ‘naar buiten toe’, dus richting ketenpartners.

Hoe zou je je ervaring met de aanpak  van het TOP-traject beschrijven?

Kirsten maakt een plan op maat, alle wensen worden meegenomen in het plan.

 

Zij maakt gebruik van ‘moderne’ technieken, zoals een digitale meeting ter voorbereiding op een training. Scheelt veel tijd en je kan elkaar toch in de ogen kijken.

 

Kirsten gebruikt verschillende didactische werkvormen, zodat elke leerbehoefte aan bod komt.

Wat was de belangrijkste uitdaging die je door middel van het TOP-traject hebt overwonnen?

Het implementeren van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is een groot onderwerp waarbij het overzicht soms mist. Door middel van de aanpak van Kirsten (groot beginnen en kleiner maken, in haalbare doelen/acties) is er een duidelijke planning en daarmee overzicht.

Wat heeft je het meest verrast?

Ik werd het meest verrast doordat Kirsten informatie met de gemeente Culemborg wilde delen die niet ‘in het pakket’ zat. Als Kirsten het idee had dat het de medewerkers van gemeente Culemborg en Sociaal Wijkteam zou kunnen helpen, dan deed zij dat belangeloos.

Wat maakt de aanpak van Kirsten anders dan die van anderen?

Met name het echte maatwerk en de creativiteit daarin maakt de aanpak anders. Niet een standaard product, maar geheel toegespitst op de wens/behoefte.

Kirstenregtop.com is onder andere aangesloten bij: