Training: Samenwerken begint bij jezelf!

Niet meer afhankelijk van anderen voor een effectieve samenwerking bij huiselijk geweld! 
 

 • Je wil samenwerken in een situatie waar je je echt zorgen om maakt. Maar als je contact opneemt is je samenwerkingspartner het niet eens met jouw inschatting van de situatie. Zo erg als jij het je voorstelt, zo ziet de ander het niet. Urgent? Nou, daar gaan zij over en het is niet aan jou om dat te bepalen. En de deur valt dicht in je gezicht. 
 • Het voelt niet okee als je eindelijk een situatie eens voorlegt en je een spervuur van vragen op je afgestuurd krijgt. Wie wil hier nou iets gaan doen? 
 • Heb je het gezin eindelijk zo ver dat ze hulp willen aanvaarden, komen ze op een wachtlijst. Na de wachtlijst komt de intake. En bij de intake blijkt dat de organisatie het toch niet aandurft… 
 • Samenwerken is leuk als het goed loopt, maar als het niet zo is, dan kan je er behoorlijk op leeglopen en werkt dat enorm demotiverend. 

Samenwerken als je huiselijk geweld of kindermishandeling vermoed is vaak lastig.

 Je hebt de ander nodig, maar die heeft misschien wel een andere visie op de situatie. Motivatie in het gezin speelt ook een rol. Wet- en regelgeving en begrenzingen van de financiële mogelijkheden of organisatiekaders bemoeilijken het proces nog eens. Maar waar sta jij? Welke invloed heb jij op die samenwerking of ben je afhankelijk van de ander? Weet jij wat je van Veilig Thuis kan en mag verwachten in de samenwerking of je andere ketenpartners? Waarom loop je soms tegen een muur vol frustraties aan en hoe kan je dat voorkomen? 

Grip krijgen op valkuilen om samenwerking te versoepelen

In de training ‘Samenwerken begint bij jezelf’ gaan we aan de slag met de veelvoorkomende valkuilen die je in de samenwerking tegen kan komen en hoe jij daar zelf meer grip op kunt krijgen. Zodat samenwerken met ketenpartners rond lastige en hardnekkige problematiek binnen casuïstiek soepeler gaat, je minder last hebt van obstakels en je uiteindelijk veel verder kunt komen met het gezin waar sprake kan zijn van onveiligheid.

Je gaat in de training aan de slag met praktijksituaties en theorie. In een afwisselend vierdaags programma. Waarbij we online zelfstudie combineren met het live aan de slag gaan met de andere deelnemers.

Over de trainers

Wij zijn Natascha Pankow van Fabriek69 en Kirsten Regtop van Kirstenregtop.com. En ook wij werken samen. In deze training letterlijk. Van het ontwerp tot het bereiken van jou, maar ook tijdens de training. Onze visie: Samenwerken kan heel goed als je elkaar goed kent, weet wat je van de ander kan verwachten en een zekere mate van flexibiliteit hebt. Met een gezonde dosis lef kom je tot mooie doorbraken in het belang van jouw cliënt. Alles zit in deze training verwerkt. 

 

“Iedereen weet dat een goede samenwerking nodig is rond huiselijk geweld, iedereen snapt dat je met een goede samenwerking verder komt en wie kan daadwerkelijk een effectieve samenwerking realiseren?”   

Natascha Pankow en Kirsten Regtop Tweet

Opbouw van de cursus

 • De theorie van de cursus wordt grotendeels in online zelfstudie aangeboden. In een online leeromgeving met toetsing.
 • In de training ga je aan de slag met praktijkcasussen.
 • Tussen de trainingen pas je het geleerde toe en ontvang je reflectieopdrachten om het leerrendement zo groot mogelijk te maken.

Aanvragen en accreditatie

De training is In Company beschikbaar voor organisaties die onder de Wet Meldcode vallen. Aanvraag van accreditatie voor beroepsverenigingen zoals SKJ is mogelijk. Per training maximaal 16 deelnemers (afhankelijk van de beschikbare locatie, onder Corona omstandigheden is dit aantal momenteel mogelijk lager).

Informatie voor beleidsmakers en managers

Wil je deze training voor jouw organisatie realiseren? Dan hebben we voor jou de informatie op een rijtje gezet om mee te nemen aan je manager of beleidsmaker. 

Kennismakingswebinar!

4 sleutels voor een betere samenwerking bij huiselijk geweld

Donderdag 25 maart 10.00 uur

 

Als je met huiselijk geweld in aanraking komt is het onvermijdelijk, je zal moeten samenwerken. Maar die samenwerking verloopt lang niet altijd soepel:

 • Je komt in situaties waarin je het gevoel hebt gedwongen te worden positie te kiezen.
 • Je frustreert je omdat de ander niet doet wat hij heeft toegezegd, of er op terugkomt.
 • Je ziet dat een cliënt veel meer nodig heeft, maar wie neemt er nou eens echt regie
 • Hoeveel hulpverleners moeten er nog volgen voor een gezin. De hoeveelste in de rij ben jij?
Je ontdekt hoe jij zelf de samenwerking kan verbeteren.

In de training Samenwerking begint bij jezelf ga je op onderzoek uit naar wat jij kunt doen bij situaties van huiselijk geweld om het gezin de beste hulp te kunnen bieden. Vanuit samenwerking met anderen die ook bij het gezin betrokken zijn. Je leert wat je valkuilen zijn en hoe je daar weer grip op kunt krijgen. En je krijgt ook simpelweg up to date kennis die je helpt om met zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Wat kan jij doen om de samenwerking te verbeteren?

In een gratis webinar laten we je proeven van wat je in de training kunt leren. Je leert  4 sleutels kennen die de samenwerking direct al kunnen verbeteren. Praktische tips en tools waarmee je aan de slag kunt gaan.

 • Informatie delen? Waarom is het zo ingewikkeld? (en hoe maak je het jezelf makkelijker)
 • Waarom komt de ander niet in actie? (en hoe zorg je ervoor dat dit wel gebeurt)
 • Hoe komt het dat lastige kwesties dooretteren? (en hoe zorg je ervoor dat het wel lukt dit te doorbreken)
 • Wie bepaalt er nu eigenlijk wat nodig is? (en hoe doe je dat vanuit samenwerking?)
 

Het webinar wordt gegeven door Kirsten Regtop en Natascha Pankow. Meer informatie over de training Samenwerking begint bij jezelf lees je hier

sleutel met huis

Verstuur je vraag!

Telefoon: 06-41374405
Email: info@kirstenregtop.com